MC900287081(1).bmp

Ezzel a bloggal azoknak szeretnék segíteni, akik nem, vagy nehezen igazodnak el a bankok, pénzintézetek útvesztőiben.

Folyamatosan tapasztalom, hogy nem egyszerű az átlagembernek kiigazodni a sokféle szolgáltatás feltételei között. Nagyon nehéz összehasonlítani a pénzintézeteket, főleg akkor, ha nem ismerjük a hátteret. És ezt miért is ismernénk? Még a középiskolákban sem oktatják! Nem mélyedhet el mindenki minden szakmában.

 

Egy orvos gyógyítson- ne a bonyolult adminisztrációval foglalkozzon, egy kőműves építse a házamat, ne az adózása buktatóin kelljen gondolkoznia!

Egy éve mobiltelefont vásároltam, és körülnéztem az interneten. A hatalmas kínálaton nagyon nehezen igazodtam el. Nemcsak a telefonok, hanem a különféle szolgáltatások, csomagok között is. Nem a szakmám, nem tudtam mire érdemes figyelni, hogyan szűkítsem a kínálatot. Ugyanígy jártam az új laptopommal (a régi hirtelen beadta az unalmast...), de itt még a bonyolult rövidítésekkel és szakkifejezésekkel is meg kellett küzdenem. Ugyanígy van ez mással a pénzügyei esetén. Nem lehet mindenki minden szakma tudója. A pénzügy azonban olyan, hogy végigkíséri az ember életét, valamilyen okból mindig felszínre kerül. Ebben szeretnék segíteni nektek.

 

Most kezdtél el dolgozni és számlát kell nyitnod. Melyik bankot válaszd?

Jó lenne végre egy saját otthon, esetleg olyan, amibe el is fértek? Milyen hitelt vegyél fel és hol?

Van egy kis pénzed és kamatoztatnád? Hol és hogyan?

Nem tudod fizetni a hitelt. Mit tegyél?

 

A pénzügyben, banki világban folyamatosak a változások, melyek többsége érinti az átlagembert is.

Manapság felkapott téma a fogyasztóvédelem, a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) változásai, ráadásul – tetszik, nem tetszik – áthatja a politika. Itt van például a tranzakciós adó. Nagyon meg fogja növelni a banki költségeinket, el kell döntenünk, hogy tudjuk-e, akarjuk-e (!) vállalni. Ha nem, milyen alternatívák léteznek?

 

Életünk során lépten-nyomon belebotlunk ilyen és hasonló problémákba, és mindig olyan jön, ami még nem volt!

 

Arra törekszem, hogy úgy magyarázzam el a dolgokat, hogy Te is megértsd, és a leírtak alapján el tudd intézni az éppen aktuális problémádat.

Várom a kérdéseiteket!

Ez a blog elköltözik, de tovább él, kattints ide: http://penzugyiutravalo.hu

 

 

Címkék: általános

A bejegyzés trackback címe:

https://bankiutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr964574843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Demjén Zsófia · http://www.vitapet.hu 2012.06.16. 18:10:33

Nagyon jó!!!!! Egy ilyen oldal hihetetlen hasznos tud lenni egy olyan földi halandónak, mint én...
Előre is köszi!!!

Wimmer Éva 2012.06.18. 19:09:03

@sanghai: Köszönöm, remélem, hogy hasznos és gyakorlatias infókat tudok adni! Kérdezz nyugodtan!

Valak I. 2012.06.26. 10:08:55

Gratulálok a bloghoz. Világos, közérthető nyelven ad tájékoztatást olyan pénzügyi dolgokról, melyek a mindennapjainkban egyre gyakrabban előfordulnak. Erőt és kitartást kívánok a blog fenntartásához ( rendszeres látogató leszek :-) ).
süti beállítások módosítása