Kedves Fiatalok! Ne higgyétek, hogy csak a Ti problémátok, hogy megtaláljátok az életfeladatotokat, azt a dolgot, amivel foglalkozni szeretnétek, és amiből megéltek, eltartjátok leendő családotokat! Nagyon sokan vannak, akik akár egy életen át keresik a nekik való életmódot, feladatokat.

találat.jpgEttől függetlenül legkésőbb 18 éves kor táján muszáj valamerre elindulni. Ha szerencséd van, látsz sok példát, és van elképzelésed. Ha nincs, utána kell járni. Igen, de hogyan?

Elsősorban járj nyitott szemmel a környezetedben: pl. Jóska bácsinak cipőboltja van. Beszélj vele: hogyan él, milyen feladatai vannak a cipőboltjával kapcsolatban, minek örül, mi szomorítja el. Szűrd le, hogy boldog-e ebben a helyzetben vagy sem. Aztán gondold bele magad a helyzetébe: Te mit csinálnál másképp? Tetszik az életformája? Eltudnád képzelni magad egy hasonló vállalkozásba? Lelkesednél vagy nem? Ha nem lelkesedsz, nyűgnek látod az egészet, akkor az ilyenfajta életmód nem Neked való.

Aztán keress olyan embert a környezetedben, aki munkahelyre jár, beszélgess el azzal is. Hasonlóképpen: mi a jó ebben, mi a rossz. Kérdezz meg olyat is aki utazós munkát végez, olyat is, aki irodait, vagy fizikai munkát. Képzeld bele magad a helyzetükbe, tetszik-e valamelyik. Ez egy viszonylag kötött életmód. Szeretnéd? Milyen lenne az az eset, amelyiket szeretnéd?

Majd keresd fel mondjuk a fodrászodat (kozmetikusodat, anya könyvelőjét, stb.), aki szintén vállalkozó, de szolgáltat. Ők közvetlenül dolgoznak is a vállalkozásuk ügyeinek intézése mellett. Ez szimpatikus? Valamelyik formája iránt lelkesednél? Vagy szörnyű az egész!

És - szerintem a legkönnyebb feladat - menj fel az internetre és nézz körül: webáruházak, hirdetések, MLM hálózatok, netes tőzsde, rengeteg minden van. Nézz meg különféle szakmák oldalait, blogjait: melyik tetszik, mi áll a szívedhez közel, mi érdekes. Figyeld meg, melyik honlapon, blogon ragadtál le, annak mi volt a témája, mi tetszett benne?

Ha nincs az ismeretségi körödben egy közepes méretű vállalkozás, nyugodtan menj el állásinterjúra akkor is, ha egyelőre még nem tartasz ott. Nagyon sok benyomást lehet szerezni a cégről és az emberi hozzáállásról is.

Gondolkodj el önmagadon: szeretsz folyamatosan közösségben lenni, vagy inkább önállóan szereted a feladatokat megcsinálni? Szívesen foglalkozol emberekkel, vagy inkább hagyjanak békén? Szeretsz adatokból következtetéseket levonni? Szeretsz utazni? Jó a beszélőkéd? Szívesen keresnél fel embereket ajánlatokkal? Mi az, amit szívesen megtennél akkor is, ha az nehézségekkel jár?

És a legfontosabb: álmodozz! Kicsit romantikusan hangzik, de igenis segít!

Gondold el, melyik életmód tetszik, milyen szakma a szimpatikus, és csak utána kezdj el azon agyalni, hogy miként lehetne ezt kivitelezni.

Az egész dolog egy kicsit olyan, mint a piackutatás: hol tudnád elhelyezni magad a világban?
Ez csak a kezdet, életed bármely fázisában rájöhetsz, hogy inkább más lenne a jó. Akkor válts!

A mai világban megmondhatatlan, hogy mivel fogsz tudni sok pénzt keresni, akár 1, akár 5 év múlva. Ezzel egyelőre ne foglalkozz. Ha szereted, amit csinálsz, azt alaposan ismered, és GONDOLKOZOL a megoldásokon, akkor az anyagi siker sem fog elmaradni. Három dolog a lényeges: hogyan akarsz élni, mit szeretnél csinálni, és azt hogyan tudod eladni!

Egy következő életmód blogban majd írok a pénzügyi munkákról, hogy ebben is tájékozottabb legyél!

Ez a blog elköltözik, de tovább él, kattints ide: http://penzugyiutravalo.hu

 

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://bankiutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr954603466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása