Támadás a bankszámlád ellen

 2012.07.30. 08:46

Jaj!!! Ez megtörténhet? Sajnos igen!!! Kétféle módon is: hacker támadás éri, vagy végrehajtási eljárás következtében.

rabló.jpgA hacker támadásokat a bankok elég jól kivédik, gyorsan reagálnak egy-egy támadásra. Egy korábbi bejegyzésemben már írtam a bankkártyákkal kapcsolatos csalásokról, olvasd el:

http://bankiutmutato.blog.hu/2012/06/16/bankkartya_csalasok_80

Itt most részletesebben a végrehajtási eljárás miatti elvonásokról írok.

Végrehajtási eljárást indíthatnak ellened, ha jogerős bírósági vagy közjegyzői végzés ezt lehetővé teszi. Ilyenkor a végrehajtó jogosult felderíteni, hogy hol vezeted a számládat, és leemeltetheti róla a tartozásod összegét a Te hozzájárulásod nélkül is. Ugyanezt megteheti az Adóhivatal is, ha tartozol neki. Ezeknek mind az az alapja, hogy valamilyen tartozásodat nem fizetted meg, tehát figyelj oda, mit teszel! Például, ha a hiteledet nem fizeted vissza, akkor végrehajtási eljárást indíthatnak ellened, melynek az lehet a következménye, hogy a számlavezető bankodnál található pénzeidet (igen, a betéteket is!!) átutalják a jogosultnak. Ezt a bank köteles megtenni, ha a megfelelő formában és tartalommal kapja a megbízást, még úgy is, hogy csak részösszeget teljesít.

Szóval, összeszámolják a banknál kezelt összes betétedet, beleértve a számládon található pénzedet is, ebből levonják a törvény szerint végrehajtás alól mentes összeget, és a többiből átutalják a végrehajtó által kért összeget. Végrehajtás alól mentes összeg:

  • az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének megfelelő összeg,

  • az e feletti részből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50 %-a, de maximum ez az összeg.

Ha a végrehajtás gyermektartásdíjra vagy szüléssel járó költség behajtására indult, akkor az öregségi nyugdíj minimális összegének a fele is végrehajtható.

A számládról történő levonásokról külön nem értesítenek Téged! Alapjában véve az ellened folyó ügyről tudnod kell az előzetes iratokból. Ha nincs ilyen, és a számlakivonatodon mégis ilyet látsz, az azonnali intézkedést igényel Tőled.

Ez a blog elköltözik, de tovább él, kattints ide: http://penzugyiutravalo.hu

 

Címkék: csalás bankszámla végrehajtás

A bejegyzés trackback címe:

https://bankiutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr284666939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása