Itt a diákhitelek ideje!

 2012.08.08. 06:57

 

Garfield tanul.jpgNemsokára kezdődik az új tanév, ami mindig pénzügyi problémákkal jár. És itt is nagyon igaz: kis gyerek kis gond..... Talán az idei év lesz a legdrágább a felsőoktatásba készülőknek.

A legtöbb esetben azt tanácsolom, hogy hitelt csak akkor vegyél fel, ha feltétlenül szükséges. Sajnos ilyen esett szokott lenni, ha a felsőoktatásban szeretnél tanulni. Ezzel kapcsolatban az a hosszú távú meglátásom, hogy nem jó, ha a fiatal adóssággal kezdi az életét. Gondold csak el: kijöttél a suliból, ha szerencséd van, lesz munkád vagy valamilyen jövedelmed. Mondjuk megélsz. De akkor is szükséged van lakásra, annak felszerelésére, vagy vállalkozást szeretnél indítani..... Máris hitelspirálba kerülhetsz, ha nem vigyázol! Ha jövedelmed van, akkor törlesztened kell a diákhitelt, és még emellett kellene törlesztened az egyéb – pl. lakáshiteledet – is!

Persze, ha nem tudod a tanulmányaidat másként finanszírozni, muszáj hitelt felvenned. Ez esetben azonban a diákhitel a legkedvezőbb!

Azért lehet másként is szemlélni a diákhitelt, ahogy ezt a következő cikkben leírták. Sajnos ez megint csak azoknak jó, akiknek van némi félretett pénzük:

Katt ide:

A diákhitel különböző fajtáiról, feltételeiről, törlesztéséről, igényléséről, és minden tudnivalójáról itt tájékozódhatsz. Jól átlátható weboldalnak találtam, minden szükséges infót megtalálsz rajta:

Katt ide:

Itt is igaz azonban az aranyszabály: tudd és értsd, hogy mit vállalsz! Mielőtt megkötöd a szerződést, tájékozódj alaposan, különösen a hitel visszafizetésével kapcsolatban! Jól hangzanak a kamatlábak, de az adott évben meg nem fizetett kamatot évente egyszer, év végén tőkésítik! (Így a felhalmozódott kamatra is fizetsz kamatot!) Érdemes tehát résztörleszteni a hitelt, amint lehetőséged van rá.

Még egy kockázatra szeretném felhívni a figyelmedet. Bár a diákhitel rendszer 2001. óta jól működik, az Államnak csak egy tollvonás, hogy a feltételeket megváltoztassa! Akár számodra nagyon kedvezőtlen módon is! A 3-6 éves tanulmányi időszak elég hosszú ahhoz, hogy sok minden megváltozzon! Legyen „B” terved!

Ez a blog elköltözik, de tovább él, kattints ide: http://penzugyiutravalo.hu

 

Címkék: hitel életmód kölcsön kamat kockázat diákhitel

A bejegyzés trackback címe:

https://bankiutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr594700617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása