Pénzbehajtás a Facebook-on?

 2012.08.24. 07:00

A pénzbehajtó cégek sok mindenre képesek, és igen kreatívak. Az Egyesült Államokban az agresszívebb behajtók kitalálták, hogyan használják erre a Facebook-ot.

Az amerikai adósság behajtással foglalkozó irodák alkalmazottai képesek arra is, hogy álprofilokat alkossanak a Facebookon és ezúton szerezzék meg egyes személyek adatait. Ezeket felhasználják és akár meg is szégyenítik az illetőt a cél elérése érdekében. Az áldozatok ismerősének állítják be magukat, zaklatják és fenyegetik őket. Nagy-Britanniában már törvényt hoztak ennek a megakadályozására, de hatékonyságáról még nincs információ.

Németország és Ausztria még nem „fertőződött meg”, de ki tudja, hol üti fel a fejét még ez a jelenség. Mert ha egyszer valaki kitalálta....

Figyelj oda az ismerőseidre, pontosan azonosítsd be, hogy tényleg az ismerősöd-e valahonnan. Vigyázz, milyen adatokat szerepeltetsz magadról!

 

Ez a blog elköltözik, de tovább él, kattints ide: http://penzugyiutravalo.hu

 

 

Címkék: facebook behajtás végrehajtás

A bejegyzés trackback címe:

https://bankiutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr854726745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása