Az emberi méltóságról

 2012.07.17. 12:53

Ismerős családnál jártam, beszélgetni. Szomorú hangulatban jöttem el tőlük, mert rendes, dolgos, tisztességes emberek. Két gyereket nevelnek, egyikük most megy majd a felsőoktatásba. Minden követ megmozgatnak, amit csak tudnak: alapítványok, önkormányzat, stb. Mégis kétséges, miként fogják finanszírozni a srác tanulmányait és megélhetését, mikor már a jelenlegi életük fenntartása is nagyon nehéz. Az édesapa naponta 12 órát nyom le, az édesanya 8-9-et a munkahelyén, a többit otthon. Lehetőség szerint mindent ő csinál, azért se kelljen fizetni. Szabadságuk csak papíron létezik. A gyerekek okosak, tehetségesek, megérdemelnék a színvonalas oktatást. Ők hálásak lennének a tanításért, ők dolgoznának is a tanulás mellett, ha volna lehetőségük.

Jelen helyzetben a gazdagok tanulhatnak. Mindegy, milyen hülye az illető, ha fizet, elvégzi az egyetemet. És később mi lesz, ha pl. gyógyít. Szeretnél a keze alá kerülni? A gazdagokat általában nem fogja a piac kiszórni, mert mindig lesz pénzük reklámra, marketingre, mindig lesz kit átverni.

Hogy mi a megoldás ezekre a helyzetekre? Nem tudom. Mindenkinek magának kell megtalálnia az utat. Sajnos az átlagember nem tudja érdemlegesen befolyásolni a politikát, legalábbis ma Magyarországon nem. Nem csodálkozom, hogy ennyien mennek külföldre.
Olyan fizetések, melyeket sok-sok ember kap ma Magyarországon, méltatlanok. Mégis sokan emelt fővel viselik ezt a helyzetet. Minden elismerésem nekik.

És kik a felelősek ezért? Nézzétek meg ezt a kisfilmet:

http://youtu.be/qTsJYmSBjIo

Ez a blog elköltözik, de tovább él, kattints ide: http://penzugyiutravalo.hu

 

Címkék: vita életmód általános

A bejegyzés trackback címe:

https://bankiutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr374660632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása