tojásfejek.jpgEz most egyáltalán nem pénzügyi téma, de nem bírom kihagyni. A KSH időmérleg statisztikát készített arról, hogy az átlagmagyar milyen tevékenységekre és mennyi időt fordít. A statisztikák szerint nincs is olyan rossz dolgunk! Persze az átlagba a 10-84 év közöttiek tartoznak bele, tehát, ahogy az lenni szokott, az „átlagos” nem létezik.

Szóval, mit is csinálunk egész nap? A KSH szerint:

  • 8,5 órát alszunk

  • 3 órát pénzkereső tevékenységgel töltünk

  • 2 órát háztartási munkát végzünk

  • 2 órát tévézünk

  • 15 percet vásárolunk

  • 30 percet a gyerekekkel foglalkozunk

  • 2 percet kocsmázunk (!)

  • 2 percet töltünk intim együttléttel.

Eszerint marad még kb. 7,5 óránk minden más tevékenységre. Hurrá! De jó lenne! Részemről sem a 8,5 óra alvás, sem a 3 órás pénzkereső tevékenység nem jön össze. Szerintem ez a kettő fordított arányban áll egymással. Nálam általában a tevékenységek az alvás rovására mennek...

Azért az elgondolkodtató, hogy a kocsmázás, mint általános időtöltés bekerült a felmérések közé, és még értéket is kapott...

Azok, akiknek ténylegesen van főfoglalkozása, ezzel naponta 7,5 órát foglalkoztak, de ha budapestiek, akkor csak 7 órát! Nálam ez mégis, miért jóval több???

Aki tényleg foglalkozik a gyerekeivel, az átlag naponta 2 órát teszi. Nem írták be, hogy ebbe mi tartozik, én pl. sokat viszem őket versenyre, ami egész napot elvesz. Szerintem sok szülő hordozgatja a gyerekeit iskolába, különórákra is, ami szintén sok idő.

A kocsmázás a férfiak körében 10-szer népszerűbb, mint a nőkében, de az a nő, aki kocsmázik, több időt tölt ott (134 perc), mint a hasonló kedvtelésű férfi (114 perc).

Amivel még sokat foglalkozunk, az a háztartás. Aki tényleg foglalkozik vele, az napi 3 órát műveli.

Ezek közül azonban a férfiak napi 1,5 órával kevesebbet végeznek. Érdekes adat, hogy viszont a férfiak a főfoglalkozásukkal 44, perccel, és ha van a mellékfoglalkozásukban 37 perccel több időt töltenek el, mint a nők. Ha összeadjuk is, még mindig vezet a női háztartási tevékenység...

Szerintem nem meglepő, hogy a háztartásra a falusiak sokkal több időt szánnak, mint a budapestiek. Viszont nem közlekednek és nem olvasnak annyit. A tévézéssel viszont faluban, városban egyaránt ugyanannyi időt töltenek.

Az elemzés nem tért ki arra, hogy ezekkel a tevékenységekkel mennyire jól élünk meg, mennyire vagyunk boldogok....Ezt a fenti beosztást kedvelném - főleg a sok szabadidő miatt – ha meg lehetne élni ily módon. Persze a statisztikák és az átlagok nagyon félrevezetőek is lehetnek. Gyanítom, hogy aki Magyarországon dolgozik, az majd belegebed (abba a napi 10-12 órába is), a többinek meg nincs munkája. Sajnos a részmunkaidős foglalkoztatás még mindig nem terjedt el.

A végére pedig egy találó vicc:

Mi a statisztika?

Abszolút pontatlan adatok abszolút pontos összesítése!

Ez a blog elköltözik, de tovább él, kattints ide: http://penzugyiutravalo.hu

 

Címkék: különleges időbeosztás tevékenység

A bejegyzés trackback címe:

https://bankiutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr354753244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása