Az Európai Parlament egyik témája a nemi kvóták kérdése. Ez arra vonatkozna, hogy előírják, hogy a gazdasági vállalatok vezetésében mekkora részt vállaljanak a nők.

Néhány országban már kísérleteztek ezzel, és remek eredményeket értek el. A gazdaság termelékenysége megtöbbszöröződött annak hatására, hogy a vezetői szerepet betöltő nők részaránya 7%-ról 40 %-ra emelkedett. A nők jelentenék a megoldást a válságra? Ki tudja? De viszonylag egyszerű lehetőség, így aztán nem elvetendő.

A nők szorgalmasabbak, képzettebbek, sokszor rátermettebbek is, mint férfi társaik, mégis nehezebben jutnak vezetői pozíciókba, és kevesebbet keresnek ma is! A nők jobban tisztában vannak saját és mások érzelmeivel, megközelíthetőbbek, emberségesebbek, jobb az intuíciós képességük. Ezekkel a képességekkel alkalmasak mások irányítására, és képesek nagyobb arányban jobb döntéseket hozni, mint férfi társaik.

A nőknek meg kell tervezni és szervezni az életüket, hogy a karrier és a magánélet (gyereknevelés, család) is beleférjen, ezért sokuknak jobb a szervezőképessége.

Ez lenne a megoldás a válságra? Nem hiszem, hogy egyedül a női vezetők arányának növelése jelentené a megoldást, de mindenesetre új szemléletet és új irányvonalakat hozna, ami igen, segíthet a válság megoldásában.

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Ez a blog elköltözik, de tovább él, kattints ide: http://penzugyiutravalo.hu

 

Címkék: gazdaság nők válság vezető

A bejegyzés trackback címe:

https://bankiutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr504778929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása